Mary Mijnlieff

 

In 1978 begonnen als kleuterleidster oude stijl in de toen nog zelfstandige kleuterschool. Na de invoering van de Wet op het Basisonderwijs (1985) werkte ik een aantal jaren in de groepen 1/2, 5 en 6. Mijn carrière in onderwijs sloot ik af als directeur van een basisschool.

Aan de UvA voltooide ik in 2003 de studie orthopedagogiek. In de jaren daarna specialiseerde ik mij in de begeleiding van kinderen met leerproblemen na rouw en trauma en startte een eigen praktijk. Vanaf maart 2018 was ik part-time werkzaam op de afdeling Onderzoek & Innovatie, locatie Oldenaller, afdeling Veldwerk van GGZ inGeest: psychiatryamsterdam.nl waar ik o.a. bijdragen lever aan de wetenschapsdesk GGZ InGeest . Per 1 januari 2022 is deze afdeling, Onderzoek & Innovatie, over gegaan naar het Amsterdam UMC. Mijn werkzaamheden zet ik voort voor de wetenschapsdesk.nl onderdeel van GGZ InGeest & Amsterdam UMC locatie VUmc. 

Mijn praktijk heb ik in 2019 gesloten. 

Sinds 2021 ben ik voorlezer bij een gezin via de Voorleesexpress en in de zomervakantie vrijwilliger bij het kinderkunstkamp ArtCampZuid onderdeel van ArtZuid. 

Gedurende twee en half jaar was ik vaste columnist voor de Nationale Onderwijs- en Zorggids. De columns zijn terug te lezen op deze site. In 2018 volgde ik bij Jim Jansen bij CREA de cursus 'Journalistiek Schrijven". 

Bij de Vereniging de Amsterdamse Zondagsschilders volgde ik schilderlessen bij Emma Barth en Joop Rooijers. Op dit moment volg ik lessen bij Edgar Jansen Bij SBKA te Amstelveen. 

Van 2017 tot maart 2020 was ik bij de Amsterdamse Zondagsschilders organisator, coördinator en gastvrouw van “Portet op Zondag”. Iedere eerste zondag van de maand portretteerden leden een bekende Amsterdammer. 

O.a. te gast gehad Freek de Jonge; Reinier Sijpkens, watermuzikant; drs. Karen Spaink, publiciste en columniste; prof.dr. Jan Swinkels, hoogleraar psychiatrie AMC; dr. Nico van Hasselt, oudste huisarts; Esmaa Arlarichi, één van de Meiden van Halal; jhr. drs. Jan Six, kunsthandelaar; drs. Bert de Vries, directeur Stadsarchief; drs. Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur Parool; prof.dr. h.c. mr. Frits Bolkestein; mr. Eelco Dijk, voorzitter Koninklijke Groote Industrieele Club; Domenique Himmelsbach de Vries, sociaal artistiek kunstenaarl; Harry Slinger, zanger; Bert Kops, bekendste worstelaar; prof.dr. Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie. 

Helaas kon het evenment, onder mjn leiding, in de Wintertuin van Grand Hotel Krasnapolsky, ter gelegenheid van het 85-jarige bestaan van de vereniging, geen doorgang vinden als gevolg van COVID-19. 

Daarnaast was ik, met veel plezier, van 2018 tot 2021 redactielid van het blad van de Vereniging de Amsterdamse Zondagsschilders 'Ateliernieuws'. Per 1 januari 2021 is het blad opgeheven. Voor een uitgebreider overzicht van mijn opleidingen en ervaring nodig ik u uit om mijn profiel op LinkedIn te bezoeken.

Postdoctorale bijscholing en opleidingen heb ik gevolgd bij o.a. het R.I.N.O.:

De Basisopleiding Psychotrauma (niet B.I.G.), training het signaleren van seksueel misbruik, EMDR, methode Write Junior (trauma), diagnostiek en behandeling van dyscalculie, echtscheiding, rol van ernstige ziekte in het gezin, hechtingsproblemen, behandeling van onbegrepen lichamelijke klachten en creatieve rouwverwerking.